MARCUS EEK

RANDOM REPETERE PT. I
16/5 - 9/6

'Bilder säger mycket trots att de tiger. För mig befinner de sig i ett fält mellan ögat och förståndet. Som att titta över axeln på någon som drömmer. Och just som i drömmen där logiken kan utebli utan att det stör har jag arbetat med mina senaste bilder. Ljuset, färgen och komposition har inte varit underordnat motivet utan istället spelat delad huvudroll.
Som legobitar har jag plockat isär och satt ihop igen. En färg från en himmel över ett golv med ett hav och en skugga brevid ett uppförstorat penseldrag liknar barken på ett träd. Ett ramverk som håller samman och i botten en tro på att det där fältet, mellan ögat och förståndet, faktiskt finns och mina nya bilder är likt vykort från min senaste resa.
  - Marcus Eek
- CIRCULAR REASONING I
ur Random Repetere-serien
Marcus Eek är född 1968 i Stockholm, bor och arbetar i Berlin. Tog examen från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1997.

Utställningar i urval: Kuntskraftwerk i Leipzig, Helsinki Contemporary, Codex i Berlin, Artipelag Stockholm, Mikael Andersen Köpenhamn. Galleri Lars Bohman, Galleri Charlotte Lund, Björkholmen Gallery, Galleri Örsta. Eek har även blivit tilldelad Konstnärsnämndens Arbetsstipendium.
Kontakta galleriet:
maria@mariavulfovitchgallery.com
0707 310 352

Galleriets öppettider:

Torsdag: 13.30 - 18.00
Fredag: 12.30 - 17.00
Lördag: 12.00 - 15.00
Söndag: 12.00 - 15.00